pondělí 6. února 2017

Výroba domácí šunky

Kostky masa i pomleté maso dáme do mísy. Přisypeme oba druhy soli. Pragandu před použitím vždy protřepejte. Můžeme jemně zamíchat. Recept na uvaření domácí vepřové šunky.


Takovou v obchodě nenajdete!

Výroba domácí šunky není složitá, navíc si můžete být jisti její kvalitou. Postup přípravy receptu. Nejlepší je zbavit ji všech blan a tučného, aby zůstalo jen čisté maso.


To, že se k výrobě používá potravinářská sůl s dusitanem sodným (E250), je staré jako celá moderní uzenářská výroba. Je to jediný způsob, jak . Pokud máme formu na výrobu šunky : formu vyložíme mikrotenem nebo fólií, maso dobře rozložíme, zabalíme a uzavřeme víkem. Máme-li tlačenkový obal: . Dáme na hodin odležet do . V dnešní videu budu vyrábět domácí vepřovou vařenou šunku.

V košíku nejsou žádné položky. Pro dopravu ZDARMA nakupte ještě za 1 . Domácí vepřová šunka bez éček - videorecept. Podle Jaroslavy Pavlíčkové. Pro přípravu následujícího receptu doporučujeme zhlédnout video z našeho pořadu. Primární recept – domácí šunka.


Hledal jsem a opisoval, přemýšlel a porovnával, pročítal a vylučoval. Až jsem na to přišel. Nabízíme šunkovary Tescoma a hrnce na šunkovary Orion, které vám pomohou vytvořit krásnou strukturu šunky a dobře ji uvařit. Aby se vám šunka dobře. Jedná se ale pouze o kosmetickou záležitost, barva šunky na její chuť nemá vliv.


Základní recept na přípravu šunky. Přesné recepty najdete kdekoliv na internetu, přiblížím vám však základní postup a výběr . V tomto videoreceptu se dozvíte, jak jednoduše vyrobit domácí šunku s obsahem masa. Maso nasolovali už Keltové a od toho se odvíjejí i dějiny šunky. My si domácí dušenou šunku připravíme podle receptu v šunkovaru.


Nemusíte se toho bát. Není to ani složité, ani pracné.

Do výroby domácí šunky se v poslední době pouští stále větší počet lidí. Důvodem je zejména jejich zklamání z kvality šunek průmyslově . Pokud chceme mít šunku, která je kvalitní, chutná a dokonce i levná, můžeme si ji vyrobit doma sami. Na výrobě domácí šunky. Nyní přichází nejdůležitější fáze výroby šunky a tou je hnětení.


K tomuto receptu je vhodné, aby ste mali domáci šunkovar, alebo aspoň igelitové črievko na tlačenku. Spracovaním mäsa získate 1 mäsovú chutnú šunku. Nezapomeňte, že pro výrobu šunky je vhodné pouze chlazené maso.


Zkuste si ji uvařit doma sami! Dokonce k tomu nebudete potřebovat ani žádný šunkovar.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky