Maso nasolovali už Keltové a od toho se odvíjejí i dějiny šunky. My si domácí dušenou šunku připravíme podle receptu v šunkovaru. Domácí vepřová šunka.
Můžeme si vyrobit šunku vlastní. Nemusíte se toho bát.
Není to ani složité, ani pracné. Do výroby domácí šunky se v poslední době pouští stále větší počet lidí. Důvodem je zejména jejich zklamání z kvality šunek průmyslově . Pokud chceme mít šunku, která je kvalitní, chutná a dokonce i levná, můžeme si ji vyrobit doma sami.
Na výrobě domácí šunky. Nyní přichází nejdůležitější fáze výroby šunky a tou je hnětení. K tomuto receptu je vhodné, aby ste mali domáci šunkovar, alebo aspoň igelitové črievko na tlačenku.
Spracovaním mäsa získate 1 mäsovú chutnú šunku.
Nezapomeňte, že pro výrobu šunky je vhodné pouze chlazené maso. Zkuste si ji uvařit doma sami! Dokonce k tomu nebudete potřebovat ani žádný šunkovar. V dnešní videu budu vyrábět domácí vepřovou vařenou šunku. V košíku nejsou žádné položky.
Pro dopravu ZDARMA nakupte ještě za 1 . Podle Jaroslavy Pavlíčkové. Pro přípravu následujícího receptu doporučujeme zhlédnout video z našeho pořadu.