čtvrtek 29. listopadu 2018

Sušení švestek bez sušičky

Chcete švestky sušit v troubě? Pak plech vyložte pečicím papírem a švestky na něj rozložte, ideálně tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Opatrně vypeckujeme (natrhneme co nejméně a prstem vytáhneme pecku). Dáme je na plech a začneme v troubě sušit. Náš děda vždy švestky sušil v troubě na takovych jakoby sitech, ta trouba byla v kamnech a topilo se tam vzdy par hodin denne kvuli vareni a susil to nekolik dni.


Sušte pouze zralé plody, bez poškození či hniloby.

Pokud je chcete vypeckovat, . Sušení je nasnadě, ale pokoušet se o něj v troubě není zcela ideální – švestky mají tendenci karamelizovat, protože k nim nemá dostatečný přístup proudící . Sušička je výborná vymoženost, která sušení značně urychluje a usnadňuje. Usušené švestky uchovávejte nejlépe bez přístupu vzduchu, nejlépe i beze . Sušení švestek v sušičce je navíc díky novým přístrojům velice jednoduché. Pro přípravu kvalitních sušených švestek je nutné brát zcela zralé ovoce k sušení,.


Plody je nutné rozdělit: semeny a bez nich. Jak sušit švestky v troubě? V tomto stavu je lze kromě přímé konzumace .

Před sušením je však můžeme vypeckovat. Sušíme je hodin, při teplotě stupňů C. Maminka také někdy sušila hrušky nebo jablka, oloupala je, nakrájela na plátky a pak opatrně sušila pečlivě naskládané do řádek na plechu v troubě. Mirko, dokud jsem neměla sušičku , tak jsem konkrétné švestky sušila. Na kolik stupňů asi, . Postup sušení v sušičce se od sušení v troubě neliší.


Působí proti zácpě, jako přírodní projímadlo . Musí být však čisté, nepoškozené, bez plísně a nesmí být nahnilé. Sušit můžete na vzduchu, v troubě nebo za pomoci sušičky. Sušit švestky můžeme dvěma způsoby – v troubě, nebo ve speciální sušičce. Sušená rajčata, houby, švestky i jiné ovoce. Sušení v horkovzdušné troubě je nejjednodušším způsobem, jak uchovat ovoce, zeleninu i houby na zimu.


Nejčastěji se švestky suší dvěma způsoby: v sušičce nebo v troubě. U obou způsobů je nutné k sušení vybírat opravdu zralé švestky bez. Křížaly jsou sušené stroužky, plátky nebo půlky různých druhů ovoce. Správně usušené křížaly jsou pružné a nelámou se.


Vždycky sušte jen zdravé, dozrálé plody bez poškození. Doba sušení v sušičce. Ted přemýšlím, co se sušičkou.

Než jsem si ji koupil, jsem hltal články o sušení , co a jak. Počáteční teplota při sušení švestek musí být nízká až °C. Při vyšších teplotách.


Máte někdo zkušennosti se sušením ovoce bez sušičky ? Mezi nejčastěji sušené ovoce patří meruňky, švestky , banány, broskve, jablka. Bez speciálního vybavení lze sušit ovoce v troubě, na roštech nebo na plechách. Sušené meruňky, rozinky, švestky a fíky obsahují velké množství. Jak na sušení ovoce v troubě či sušičce?


Jakou zvolit teplotu a dobu sušení ? Menší hrušky, třešně či švestky je například nejlepší sušit v celku. Můžete si postavit solární sušičku , která sluneční energii využije, nebo se uchýlit k jiným . Nejen jablka v syrovém stavu, ale také jejich sušená podoba jsou vítaným. Křížaly můžeme sušit v sušičkách na ovoce, v ideálním případě i na slunci, . Připravené ovoce rozložíme na síta a dáme sušit do sušičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky