čtvrtek 21. března 2019

Skladování jablek a brambor

Uskladnění jablka vs brambory v jednom sklepě. Dobrý sklep na jabka musí být studený, přiměřeně . Zahrádkáři, pozor: Chyby při skladování ovoce a zeleniny vás. Základem je jablka , brambory , cibuli, česnek a podobně správně uskladnit. Jak skladovat jablka přes zimu.


Trikem na zimní skladování brambor je nechat je rozložené na kouscích dřevěného uhlí.

To ovšem škodí oběma. Věděli jste napříkla že brambory uložené na dřevěném uhlí mají po celou zimu. Následuje opět vrstva písku a jablek až se celý obsah zaplní.


Vadí při skladování bramborám teplota 2°C? Nemá pak vliv vysoká vlhkost na hnilobu jablek a dalšího ovoce a zeleniny? Při správném výběru a skladování jsou jablka nejen dobrá, ale také. Proto je skladujte samostatně, ne blízko brambor , cibule či česneku. Ještě předtím, než nastane čas sklízet jablka a hrušky určené ke.


Nenechte své plodiny uhnít pro svou nedbalost!

Poradíme vám, jak skladovat. Pokud nemáte ve sklepě místo, využijte k uskladnění jablek klidně nevytápěnou garáž nebo chodbu domu. V blízkosti jablek neskladujte zeleninu . Proto neskladujte jablka blízko brambor , protože ty jinak rychle naklíčí. Skladování výpěstků ze zahrady ve vlastním sklípku má řadu výhod.


Určité zimní odrůdy jablek a hrušek, pozdní brambory , veškerá kořenová zelenina od mrkve, petržele, celeru přes pastinák až po různé druhy řepy a zelí. Které teploty a jaká vzdušná vlhkost svědčí které zelenině, aby vydržela uskladněná až ke . Máme pro vás tipů, jak skladovat jablka přes zimu. Podívejte se na náš článek a. Jak uchovat jablka přes zimu: nemíchejte je s bramborami. Brambory je důležité skladovat tak, aby nám nezačaly klíčit.


Jak udržet jablka a hrušky co nejdéle čerstvé? Vydobyli jste před prvními mrazíky mrkev? Dostali jste od sedláka pytel brambor ? Nejlepší je brambory uložit do prodyšného (například papírového) sáčku do. V chladu ledničky můžeme skladovat například jablka , hrušky, . Bramborám také vyhovuje teplota až stupně Celsia a ve vyšší teplotě klíčí.


Jablka , která mají vydržet, je např. Navíc zrovna mrkev, brambory , cibuli, česnek apod.

Zásadně k jablkům neuskladňujeme brambory , protože se pak jablka rychleji kazí a navíc přejímají jejich vůni. Je nejlepší zima nebo nad nulou. V říjnu brambory , jablka a červenou řepu. Pro správné skladování brambor je teplota velmi důležitá, protože jakmile . V případě, že však plánujeme skladovat jablka , brambory , zelí či jiné plodiny, požadujeme zvýšenou dílčí vlhkost. Z toho důvodu je dobré si do sklepa pořídit . Rekordní úroda ovoce a naopak malé výnosy brambor letos určitě donutí spoustu lidí k jejich . Kruhová hnědá hniloba jablek – ta se vyskytuje v druhé polovině doby skladování.


Na plodech vznikají ostře ohraničené hnědé skvrny o průměru až 3 . Pokud chceme brambory skladovat pro delší zimní období, pak by to. Například skladovat zelí v jedné místnosti s jablky znamená,. Někteří lidé skladují brambory s jablky.


Toto společné soužití ovšem není ideální jak pro samotné brambory , tak i pro . Zvláště dobře jim udělá, pokud k nim přidáte jablka. Ale pozor, u jiných druhů zeleniny a . V jedné byly uskladněné brambory a vedle nich kořenová zelenina uložená v bedýnkách s pískem, ve druhé ovoce ( jablka a hrušky), pod .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky