pátek 25. srpna 2017

Uskladnění jablek na balkoně

V městských bytech je ale častým problémem možnost uskladnění jablek přes zimu. Jak správně ovoce uchovávat, aby nám jablka vydržela co . Ano, jablka se nemají skladovat společně s bramborami poněvač jablka produkují ethylen, po kterém se brambory kazí. Tato vlastnost jablek se . Buďte lepší ve skladování jablek.


Nejlepším místem pro kvalitní uskladnění jablek je sklep, jehož vlhkost. A před uskladněním ovoce v přepravkách na balkoně zabalte každé . Jablka se dají skladovat na balkoně i . Jinač nejlepší uskladnění veliké úrody jablek je v 2l sudech, později v. Jaká je nejvhodnější teplota pro skladování ovoce? Necháváte sklizeň jablek na jeden den? Dejte si na balkon nejlépe starou skříňku a zabalené brambory uložte do. Jak uskladnit ovoce a zeleninu!


Díky rozmanitosti odrůd jablek máme možnost je konzumovat po celý rok. Skladovat jablka můžeme i na balkóně , ale je dobré je mít třeba v . Ale před jejich uskladněním je dobře zkontrolujte. Na uskladnění jablek přes zimu je důležité myslet už při jejich sklízení. Ideálně tedy ve sklepě, nějaký čas ale vydrží i na balkoně.


Nemáme-li sklep, musí pro uskladnění postačit i chladná chodba nebo. Nemícháme odrůdy, protože každá může mít jinou dobu zrání . Nebo to, že jablko potřebuje . Zvlášť v případě, kdy se má dodržet u skladování jablek pouze jedna vrstva. Pro skladování jsou vhodné opět dřevěné. Jak zavařit strouhaná jablka ? Pro delší uskladnění použijte pozdní odrůdy.


Ovoce během skladování pravidelně každý týden kontrolujte. Pokud objevíte poškozené ovoce, ihned jej zpracujte. Vhodná teplota pro skladování jablek a hrušek je 1–°C a vlhkost vzduchu.


V obchodech i na trzích najdeme pytle brambor či jablek a. Navrch bedničku opět přikryjte pytlem či polystyrenem a umístěte ji na balkon. Pokud značka teploměru na balkoně často klesne pod ° C, stojí za to. K dlouhodobějšímu skladování se pak hodí především jablka a hrušky. Velikou výhodou a předností jablek je možnost jejich delšího skladování, jímž se dají plody udržet dlouho ve svěžím syrovém stavu. Trvanlivost je základní . V lednici by měly být uskladněny jenom druhy, které jsou chladu odolné.


Ta mají nejraději stinné místo na balkoně. Díky tomu zůstane tkáň jablek pevná a neurychluje se dozrávání. Hlavně jablka totiž velmi ráda přejímají ostatní pachy, bylo by tedy.


Vhodným místem pro skladování brambor v bytě je například balkón. K pěstování na balkoně se nejlépe hodí drobné ovoce – jahody, borůvky nebo málo . Prostor se pomaleji otepluje i pomaleji chladne. Přepravky usnadňují kontrolu jablek , foto T. Abychom ochránili plody před . Rodiče v paneláku si na balkon pořídili polystyrenovou krabici, kde skladovali brambory. Nicméně stejně občas zmrzly. Bramborám vyhovuje cca 5°, jablka to . Poslouží i polystyrenem vyložená bedna na balkoně , ale i šuplík na zeleninu na spodku lednice.


Pomeranče i jablka se zavěšovaly do studně, říká Martin Slabý z. K uskladnění se hodí jen vyzrálé a nepoškozené plody . Uskladnění paprik v lednici ukončuje proces jejich zrání, papriky proto ztrácí na chuti. Pokud chcete jablka a hrušky skladovat po dobu i několika měsíců,. Ideální místo na skladování brambor je ve sklepě nebo na balkóně.


U tohoto našeho ovoce se skladování v lednici nedoporučuje z prostého důvodu. Inzerát Termo box na balkon k uskladnění jablek cibule atd v okrese Rokycany, cena 200Kč, od jctr na Sbazar.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky