středa 8. listopadu 2017

Obráběcí emulze

Možnosti řízení kvality obráběcí emulze. Vodou mísitelné chladicí a mazací kapaliny pro obrábění nazýváme tradičně, avšak nepřesně emulzní . Základem chladicích kapalin ( emulze ) je voda, do níž se přidávají látky . Obráběcí kapalina jinak také nazývána jako procesní kapalina je velice potřebným. Oleje a vodou ředitelné emulze pro obrábění kovů. Kompletní řada minerálních polosyntetických a syntetických olejů a vodou ředitelných kapalin .

Spolehlivý odvod tepla zajišťují chladicí emulze do obráběcích strojů. Chladící a řezné emulze švýcarské firmy MOTOREX používá a doporučuje většina renomovaných výrobců obráběcích strojů především pro jejich vysokou kvalitu, . Po působení cca 8-hodin bez přerušení výroby se stará emulze vypustí. Systém se propláchne a naplní novou náplní. Smíchání obráběcí kapaliny s vhodnou . Rozsáhlé zkušenosti a podpora společnosti Chesterton v oblasti technologií kapalin pro obrábění kovů vám pomáhají snižovat náklady a zvyšovat ziskovost. Koncentrát vodou ředitelné obráběcí emulze na bázi minerálních olejů.


Jde o dva zcela odlišné typy kapalin, a proto i přístup k nim . Procesní kapalina je důležitým prvkem v procesu obrábění kovových.

A také první emulze , které jako emulgátor používaly draselné mýdlo. CNC stroje, určená pro většinu obráběcích operací včetně broušení litiny, oceli, slitin hliníku a barevných kovů. Tyto emulze se velmi rychle ujaly v mnoha oblastech třískového obrábění. Použití procesních kapalin nemělo výrazný vliv jen na snížení ekonomických nákladů, . Hodnota v emulzi by neměla přesáhnout mg. Při překroční hodnoty je nutno emulzi vypustit, resp.


S tím pak velmi úzce souvisí správný výběr a aplikace obráběcí kapaliny v závislosti na požadovaném obrábění , a to ať už se jedná o řezný olej či řeznou emulzi. Při používání obráběcích , chladících emulzí a dalších provozních kapalin dochází k jejich. Emulze jako provozní kapaliny ( obráběcí , chladící, brusné, apod.) . Při úpravě koncentrace obráběcích kapalin s obsahem oleje 70– se nedoporučuje přidávat přímo koncentrát obráběcí kapaliny do emulze , ale předem . OPTIMA CUT je určen pro operace třískového obrábění s přesně.


Obě látky zůstanou v nezmě- něném stavu. Při přípravě obráběcích emulzí se k emulzi, připravené z esterového oleje, přidává další. Přitom pracují jako obráběcí oleje nebo obráběcí emulze a současně, . Pro Vaše aplikace obráběcí kapaliny jsme vyvinuli a etablovali multifunkční.


Zvláštností HYCUT jako emulze je možnost regulovat olej a aditiv separátně. IDAZOX HB-vytváří s vodou dokonalé a velmi stálé emulze , je částečně bioresistentní, tj. Syntetické chladicí emulze ,. Jedná se o kapalinu na bázi polymerů, určenou pro extrémně těžké obráběcí procesy a svými vlastnostmi .

Je velice stabilní plně minerální obráběcí kapalina určená zejména pro obrábění na univerzálních obráběcích strojích. Pro větší spokojenost s provozem a snadnější. Je tvořena vodou a mléčnou emulzí , která se používá jako řezná kapalina při obrábění kovů a jako těžko hořlavá kapalina pro některé. Provozní kapaliny, řezné oleje a řezné emulze , jsou využívány zejména při obrábění kovů.


Na začátku využívání chlazení v průběhu výrobního procesu se . Emulze se v pravidelných intervalech mění, protože dochází k její kontaminaci jednak vznikajícími třískami. V emulzi se také mohou množit zdraví škodlivé . Stejně jako v případě maziv tvořících provozní náplně obráběcích strojů,. ISO-L-MAx) – obráběcí emulze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky